Nieuws

 1.  

  Voorbeeld.inddDe 2e druk van Bert’s boek (met alle foto’s in kleur) is ook verkrijgbaar tijdens de 27e jaarlijkse Eurospirit conferentie op 9 en 10 mei (LEG Auditorium)
  ——————————————-
  In samenwerking met Amir Tsarfati en Jaap Dieleman gaan we vanaf 16-17 november 2018 een jaarlijkse “Bible Prophecy” conferentie houden in Amsterdam. Dus een conferentie betreffende bijbelse profetie over de tekenen van de tijd. Locatie: LEG Auditorium Aalsmeerderbrug.
  ———————————————————————–

  Jongetje van 5 jaar bijna verdronken.. Zondag 22 Maart:
  Ellen en ik gaan meestal altijd gaan wandelen op een pad vlakbij ons huis. Maar op het laatste moment  zei Ellen: “Laten we eens langs de Dokkumer Ee gaan lopen”. Daar aangekomen hoorden we aan de overkant van de brede vaart een plons en zagen we een klein jongetje van hooguit 5 á 6 jaar in het water spartelen. En zijn vriendje riep: Hij kan niet zwemmen! Ik stond klaar om naar de overkant te zwemmen want het jongetje was al een keer helemaal onder gegaan. Aan de overkant waar het gebeurde zagen we eerst niemand. Tot we in de verte iemand naar z’n auto zagen lopen. Ellen en ik begonnen heel luid te roepen en gelukkig hoorde de man ons; hij rende naar de plek die wij aanwezen, hij dook in het ijskoude water en bracht de drenkeling op het droge.. Was het toeval dat we daar op het juiste moment liepen?  Ik denk het niet… Prijs de Heer voor Zijn leiding elke dag!

  ——————————————————————————-
  Sinds december 2014 schrijft Bert een column in elk nummer van Charisma Magazine.
  Wilt u een abonnement op Charisma bel dan: 0297-237173 of email: info@charisma.nl

  ——————————————————————————-
   De afgelopen jaren hebben we ruim 4000 gratis DVD’s verstuurd naar mensen die onze televisieprogramma’s hebben bekeken. Alleen kunnen we niets doen maar met uw hulp kunnen we miljoenen mensen bereiken via onze TV uitzendingen.
  Giften aan  Stg. Eurospirit:  GIRO 7373

   Bert en Ellen
  Bert & Ellen Panhuise, hosting the annual Eurospirit conference since 1992 —————————————————————————————————— ————————————————————
  Bert & Ellen in 1982 in Corsika
  Corsika-Ellen-BertBERT WINDSURF ES kamp
  ———————Bert was Europees kampioen windsurfen in 1983
  ————Bert was ook de eerste patenthouder van het kitesurfen.
  ——————————————————————
  Bert was European champion windsurfing in 1983
  Bert is also the original inventor of kitesurfing, a worldwide sport..Article from: http://www.kitesurf.nl/
  The idea of being propeled along the water by a kite has actually been around for quite some time. In fact, kite sailing was actually a commonly used means of land and water transportation in China and Polynesia in the 13th and 14th centuries. However, the sport of kite surfing is relatively new, with its official, legal beginning occurring in the late seventies. In October 1977, Gijsbertus Adrianus Panhuise of the Netherlands received the first patent for the sport. The patent specifically covered a “water sport” using a “floating board” of a “surf board type” where a pilot standing upon it is pulled by a “wind catching device” of a “parachute type” tied to his harness on a “trapeze type belt.” Although this patent did not result in any significant commercial or recreational interest, Mr. Panhuise can still be considered the originator of kite surfing. His idea was expanded in the early 1980′s when Arnaud de Rosnay of France used a windsurfing board and kite, instead of a sail, to cross the English Channel.
  —————————————————————————- ——————
  In October 1977 Gijsbertus Adrianus Panhuise (Netherlands) gets the first patent NL07603691 for our sport. The patent cover specifically a water sport using a floating board of a surf board type where a pilot standing up on it is pulled by a wind catching device of a parachute type tied to his harness on a trapeze type belt. Although this patent did not result in any commercial interest, Gijsbertus Adrianus Panhuise could be considered as the originator of KiteSurfing.
  ©AquaGlider.com 200 Ocean Ave. Suite 202, Melbourne Beach, Florida 32951. Email info@aquaglider.com—————————————————————————
   KOLENDAPrince met Bert en Ellen
        Bert en Daniel Kolenda.           Bert en Ellen met Joseph Prince
—————————————————————————————

Nederlands idee slaat aan in Russische cel

De   Nederlandse Justitie moest niets van het idee hebben, maar het   gevangeniswezen in Amerika en nu ook in Rusland heeft het omarmd: via   satellietontvangers 24 uur per dag christelijke televisieprogramma’s in de gevangenis.Het idee is afkomstig van Bert Panhuise,   leider van Eurospirit en Nederlands vertegenwoordiger van Trinity   Broadcasting Network (TBN), de grootste christelijke televisiezender ter   wereld. Bert  bood de Nederlandse gevangenissen gratis satellietontvangers   aan, waarmee de programma’s van TBN konden worden ontvangen. Goede   christelijke programma’s kunnen een enorm positief effect op de gevangenen   hebben. Maar de Nederlandse Justitie verwierp het voorstel.Via TBN kwam Bert’s idee in Amerika terecht. Daar sloeg het aan. Onlangs   nog kon Manna-Vandaag melden dat een toenemend aantal gevangenissen in de   Verenigde Staten de TBN-programma’s doorgeeft en dat de reacties er positief   zijn.Nu meldt Bert dat inmiddels ook in Russische gevangenissen deze   evangeliserende programma’s te zien zijn. “Het is  ongelooflijk maar   waar”, zegt Bert Panhuise. “Nadat eerst de meeste Amerikaanse gevangenissen   het aanbod van TBN hebben aangenomen, hebben nu ook bijna alle grote gevangenissen   in Rusland de gratis satellietontvangers geïnstalleerd en kunnen de   gevangenen TBN Russia 24 uur per dag ontvangen in het Russisch.”Bert is bijzonder te spreken over de medewerking van de Russische   autoriteiten. “De Russische overheid heeft ook het TBN kinderkanaal ‘Smile of   a child’ – in de Russische taal, 24 uur per dag – toegelaten in heel Rusland via   alle kabelnetwerken. Dit kost normaal miljoenen dollars, maar TBN kreeg   het gratis van de Russische overheid aangeboden”, zegt Bert.Er klinkt teleurstelling door in zijn stem dat het initiatief in Nederland   nooit een echt kans heeft gekregen. “Voor Nederland zou het ook een zegen   zijn, een evangelisch TV-kanaal voor kinderen, 24 uur per dag”, zegt hij.   “Maar ondanks het feit dat onze regering voor een groot deel uit christenen   bestaat is wat nu in Rusland gebeurt – en in Amerika en Canada al lang   bestaat – in ons land zo goed als ondenkbaar, tenzij er alsnog een wonder   gebeurt…”Hij zegt het als “een grote zegen” te ervaren “dat TBN in Amerika mijn idee   heeft overgenomen om alle gevangenissen een satellietinstallatie te schenken   en dit nu zelfs is overgenomen in Rusland, in beide landen gesteund door de   overheid, maar tegelijk ervaar ik het als een trieste zaak dat de overheid   van mijn eigen land het heeft afgewezen. “Arm Nederland waar het Evangelie   bijna niet meer wordt gehoord in de media.”Manna Vandaag 11-11-2008

———————————————————————————-
FOTO ES BorchlandEurospirit 2014

Beste Eurospirit:   Barry Segal sprak tijdens Euro Spirit. Mijn man  had de verkeerde informatie meegekregen betreffende  Israel (die vrrrreselijke vervangingstheologie….), en ik was de Heer aan het aanroepen en bidden dat hij zou mogen zien hoe het echt zat, Bijbels gezien, wat betreft Israël. Nadat mijn man  Barry had horen spreken is hij volkomen tot inzicht gekomen ! Ik was God zooo dankbaar !
————————————————————————–

Getuigenissen van de 22e Eurospirit conferentie:  Geweldig vond ik het dat er zoveel mensen naar voren waren gekomen om hun harten aan de Here Jezus te geven. Ik had dit bij Eurospirit nog niet eerder mee gemaakt in zo’n grote getale!!Wat mij betreft mag Pastor Benny Hinn weer terug komen hoor!  Ook Muriël en haar dochter, nou ja eigenlijk gewoon de hele praiseband/aanbidding was in een woord geweldig!!Groetjes ook aan Ellen!! Met hartelijke groet, Clementine
———————————————————————

Heel hartelijk dank voor de 3 gratis toegangsbewijzen, de Heilige Geest was zo duidelijk aanwezig tijdens de diensten! Onze dochter werd heftig aangeraakt door de liefde en vrede van de Heer en ging naar voren voor een volle overgave aan de Heer! Zij durft nu haar leven (inclusief alle heftige problemen in het heden) volledig aan Hem over te dragen. Wij bidden dat haar onbekeerde echtgenoot ook de liefde en vergeving van de Here Jezus mag ervaren. Mijn echtgenoot vond de avonddienst heel bijzonder en kon zich echt ontspannen in de aanwezigheid van de Heilige Geest. De nacht ervoor had ik maar 3 uurtjes kunnen slapen wegens de pijnen in mijn benen (lichamelijke burn-out), daardoor was ik overdag oververmoeid. Tijdens de avonddienst kwam er zoveel rust, vrede en liefde over mij heen tijdens de aanbidding en de gebeden. Ik stond in brand lichamelijk en kreeg meer inzicht in wat specifiek los te laten in mijn leven opdat er genezing kan komen (oud zeer en bepaalde zware taken). Na een laatste dienst kwamen we laat thuis, de 2 volgende nachten heb ik als een baby geslapen, met aanbiddingsliedjes galmend in mijn hoofd. Op vrijdag speelde ik een cd met aanbiddingsmuziek, opeens was de kamer gevuld met een sterke geur, totaal onbekend voor mij, het rook zo lekker voor een paar minuten! Mijn man merkte op dat er weer sterretjes schitteren in mijn ogen!!! Alle complimenten voor de Heer!!! In 2005 zijn we voor het laatst naar de Eurospirit geweest, 3 dagen. We kunnen ons nog herinneren hoe vermoeid u was. Nu was alles verkort naar 4 diensten… kort maar heel krachtig en gezegend!!! Mijn man viel dit heel erg op, en deze opmerking is als een compliment bedoeld!
——————————————————————

Na deze conferentie vind ik gewone tv niet meer leuk, ik blijf maar googelen naar muziek enpreken met zalving! Ik ben superblij met de bevrijding en genezing die ik heb ontvangen.. W.B.
———————————————————————————————————————
Hi Bert! Het was weer WAANZINNIG!!!! Eurospirit 2013, met: een ongelooflijk koor (kippevel, especially voor Talitha met haar moeder Muriel natuurlijk & tranen tijdens de solo’s van een onbekende jonge broeder, heel heel bijzonder), het ontwapenende optreden van broeder Hugo van Leemputten, fire met broeder Jaap Kooij en natuurlijk: dynamite!! met broeder Benny Hinn. Ik vond het allemaal even fantastisch en heb een hele STAPEL boeken mee naar huis genomen. HARTELIJK BEDANKT voor de perfecte organisatie & hope to see you again next time! Trudy—————————————————————————————————-
—————————————————————————————————-
Op 8 mei was ik in de bijeenkomst van br. Benny Hinn, ik was meegenomen door een zuster uit Armenie. Ik ben één van degenen die nogal kritiek op o.a. Benny Hinn had. Op de avond van 8 mei heeft God mij bijzonder gezegend d.m.v. de prediking van onze broeder Benny Hinn over de Heilige Geest. De volgende dag heb ik God om vergeving gevraagd voor de kritiek die ik heb geuit op deze broeder.Ik heb twee boeken van hem gekocht en ben daar bijzonder door gezegend. Voor mij mag br. Benny gauw weer terug komen in ons land, want hij heeft een boodschap voor ons. Pastor Henk V.
———————————————————————————–

Ik heb samen met mijn moeder een bijzondere dienst meegemaakt van Benny Hinn in Kopenhagen; tijdens de aanbidding was het alsof de Hemel zich had geopend gedurende 30 minuten en leek de tijd en alles om ons heen stil te staan! Een stukje van de eeuwigheid kwam toen heel dichtbij voor alle aanwezigen! Een ervaring die ik niet had willen missen en is niet in geld uit te drukken!!!   Yvonne Brundle
—————————————————————————————–

Beste Eurospirit, sinds kort kijk en luister ik via jullie TV uitzendingen naar de preken van Joseph Prince. Dit heeft mijn leven veranderd en die van mijn kinderen. Ik leef nu niet meer onder de wet en ben ook niet meer bang voor God… Grace D. ,  Amsterdam