Het boek Ontsnapt met mijn levensverhaal is echt een boek om weg te geven aan mensen die geen christen zijn. De eerste druk van 2000 boeken was snel weg, mede omdat we honderden boeken hebben weggegeven aan organisaties die werken met gedetineerden in Nederland en in België.

U kunt de nieuwe druk (nu met foto’s in kleur) verkrijgen bij de uitgever Gideon: Tel:  0183-581696   E-mail: info@gideonboeken.nl

ONTSNAPT
Bert was in zijn jonge jaren verslaafd aan speed en leidde een ruig leven in de onderwereld, waar hij getuige was van een brute moord.  Dit was voor hem de bekende druppel en daarom nam hij het besluit om dit wereldje te verlaten.. Niet lang daarna werd hij aangeraakt door de krachtige arm van God..

Op het Franse eiland Corsica begint Bert met zijn vrouw een succesvol watersportbedrijf; hij wordt Europees kampioen op de windsurfplank en verkrijgt het eerste patent van het populaire kitesurfen (zie Wikipedia). Ondertussen getuigt hij overal van zijn Verlosser. Dan ervaart hij Gods roeping om het evangelie en het werk van de Heilige Geest via televisie bekend te maken. Dit inspirerende boek leest als een actiethriller en laat je verwonderd achter met het besef dat God in staat is om zelfs de grootste zondaars te redden en machtig te gebruiken.

Uitgeverij Gideon, Dorpsweg 3a, 4223NA, Hoornaar, NL

Bert en Ellen in Corsica

Aanbevelingen:

Bert, ik heb met veel plezier je makkelijk leesbare levensverhaal gelezen. Mooi om te zien hoe je God en je vrouw gevonden hebt en hoe dit je leven radicaal veranderd heeft. Van vechtersbaas tot evangelist. God heeft je hart geraakt en je boosheid omgezet in liefde en genade voor je medemens. Een geweldig getuigenis. Van harte aanbevolen.
Joël Voordewind, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie

Bert, dank voor de toezending van je boek. En dank voor je vrijmoedige relaas over je leven. Ik heb het in één keer uitgelezen en ik kreeg als eerste gedachte dat jullie geroepen zijn als “ervaringsdeskundigen” voor de velen die in duisternis wandelen.
Bert Dorenbos, Schreeuw om Leven

Ontsnapt is het ontroerende levensverhaal van Bert Panhuise. Dit boek zou royaal onder de jeugd verspreid moeten worden, omdat het een levend getuigenis is van iemand die, in de stormen van het leven, God heeft gevonden. De jeugd gaat door veel stormen heen en velen zijn de weg kwijtgeraakt. Dit boek is een getuigenis van Gods Liefde en genade. Krachtig aanbevolen! Evangelist
Jaap Kooij, oprichter Hij Leeft Zending

Ik ben onder de indruk van dit boek. Het is het levensverhaal van de persoon die het eerste patent van het kitesurfen in Europa vastlegde. Het boek dat leest als een misdaadroman vertelt over zijn criminele jeugd, ontsnapping uit de gevangenis, zijn bekering en ontsnapping aan het criminele leven en het opzetten van een windsurfschool op Corsica. Je leest het in één adem uit.
Stefan van der Kamp,  (bekende kitesurfer)

Tijdens onze vakantie las ik dit boek van Bert Panhuise. Het boek liet zich makkelijk lezen en ik kon het moeilijk wegleggen. De schrijfstijl van Bert maakt het lezen tot een prettige en ontspannen bezigheid. ‘Ontsnapt’ gaat over het leven van Bert en zijn vrouw Ellen. Een turbulent leven dat zich het best laat omschrijven als één doorlopend avontuur. Een bijzonder boeiend en meeslepend getuigenis van Bert met als hoogtepunt zijn bekering, de belangrijkste ‘ontsnapping’ van zijn leven. Ik vind dit in alle oprechtheid een heel goed boek voor evangelisatie. Daarom bid ik, dat het veel mensen zal helpen bij hun eigen “ontsnapping”. Want Bert, hem een beetje kennende, heeft hij het vooral daarvoor geschreven. Nogmaals, van harte aanbevolen.
Jan Meijerink, voorganger Evangelie Gemeente Diemen

In dit levensverhaal van Bert zie je de passie en drive om zijn punt voor God te maken. Gedetailleerd en uit het leven gegrepen. Zonder omwegen. Maar ook vol genade en begrip voor de zondaar. Een boek dat je in één keer uitleest en dat mensenharten beroert. Een uitermate eerlijk en spannend boek. Een boek waarvan ik aanraad om er meerdere exemplaren van te bestellen. Om uit te delen aan zo veel mensen die worstelen met dit bestaan, vooral hen die leven aan de zelfkant van de maatschappij. Ook bij ons in België. Van harte aanbevolen!
Eddy Haesaerts, voorganger van Gospelkerk Refreshed in Brussel/Vilvoorde.

Ik kreeg uw boek in mijn handen gedrukt van een bevriende broeder uit de kerk met de mededeling dat ik dit eens moest lezen. Na een bladzijde ergens uit het midden gelezen te hebben, ben ik gelijk aan het begin begonnen. Na een paar bladzijden vroeg ik aan hem of dit boek met inkt of met lijm geschreven was. “Hoe zo?” was zijn vraag. “Ik kan bijna niet meer stoppen met lezen, het lijkt wel of het aan me vastgeplakt zit,” was mijn antwoord. Dit is één van de heel weinige boeken die ik bijna “opgegeten” heb.
Vriendelijke groet, Peet